petak, 9. rujna 2016.

KREM BABNANA TORTA


Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama brašna
200 grama maslaca ili margarina
2 žlice šećera
1/2 čajne žličice soli


2 žlice hladne vode
Krema:
1/2 litre mlijeka
2 jaja
150 grama šećera
100 grama brašna
2 vanili šećera
3 banane
1/2 litre vrhnja za šlag (ja stavila biljno)
1 vrećica učvrščivača za šlag

Priprema
1.
Napravite prhko tijesto i stavite ga na pola sata u frižider da se dobro ohladi.
Razvaljajte na veličinu 20x30 pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min.


Nek vam tijesto ostane blijedo, kao kore za bijelu pitu.
2.
Izmješajte jaja sa šećerom, brašnom, vanilijom i mlijekom pa zakuhajte dok se ne zgusne.
U ohlađeno dodajte pola tučenog šlaga u koji ste dodali učvrščivač za šlag i narezane banane, koje ste nakapali limunovim sokom da ne potamne.
3.
Preko pečenog i ohlađenog prhkog tijesta namažite kremu.
4.
Premažite šlagom i dobro ohladite.

0 komentari:

Objavi komentar