nedjelja, 11. rujna 2016.

DA PAPRIKA BUDE SVJEŽA...Postupak Pečenje i zamrzavanje crvenih paprika


Sastojci
mesnate (debele) crvene rog paprike
ili crvene babure
preljev za salatu:


sol
papar
češnjak
maslinovo ulje
po želji aceto balsamico ili vinski ocat

Priprema
1.
Paprike oprati, skratiti peteljku i dobro posušiti.
Lim dobro obložiti papirom za pečenje, pa složiti paprike.
Staviti u pećnicu zagrijanu na 200"C i peći 30-45 minuta, ovisno o pećnici. Okretati ih da ravnomjerno dobiju boju sa svih strana.
Moj savjet: Da se na limu ne stvore zagorene naslage od sokova što ih paprike ispuštaju, dno i bočne strane lima potpuno obložiti papirom za pečenje ili Al-folijom. Ako se lim ne obloži dobro, sokovi će iscuriti sa strane papira i lim će opet dobiti zagorene naslage.


Svaki put kad se paprike okreću, posušiti tekućinu koju su ispustile papirnatim ubrusom tako da paprike ne plivaju u tekućini i manja je vjerojatnost da sokovi procure ispod papira.
2.
Pečene paprike izvaditi u zdjelu i poklopiti poklopcem ili pokriti prozirnom folijom. Neka se paprike tako ohlade, lakše će se guliti.
Ohlađene paprike oguliti, staviti na dasku i uzduž, po sredini, napraviti rez nožem. Odvojiti filete i očistiti od sjemenki.
Ocijediti i složiti u vrećicu za zamrzavanje onoliko koliko je dostatno za jedan obrok.
...Ako će se paprike odmah koristiti, onda ih pri dnu zarezati iznad zdjele i uhvatiti sok koji iscuri. Njime se preliju začinjene paprike.
3.
Zamrznute paprike odmrznuti na sobnoj temperaturi i začiniti isto kao i netom pečene: sol, papar, sitno rezan češnjak i maslinovo ulje, a po želji i aceto balsamico ili vinski ocat tko voli kiselo.

0 komentari:

Objavi komentar