utorak, 6. rujna 2016.

BILJKA OD KOJE ŽENSKE GRUDI PRIRODNO “RASTU KAO LUDE”… A MNOGI ZA NJU NE ZNAJU!


Želja mnogih žena je da nađu nešto što može učiniti da njene grudi izgledaju veće, a struk tanji. Piskavica je upravo ta biljka koja pomaže u obnovi cjelokupnog organizma.
Sjeme je to koje prirodno povećava grudi i smanjuje težinu! Mada zvuči nevjerovatno, piskavica može ženama povećati grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu. Osim za ljepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mlijeka, umiruje dojenče, snabdijeva ih željezom i pomaže im u dobijanju na težini.

Ovo sjeme takođe, smanjuje tegobe PMS-a. Zbog djelovanja na matericu konzumirajte je par dana prije porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.
Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i liječi mnoge polne probleme.
Prema islamu, Poslanik Muhammed, a.s., je rekao za maleno sjeme piskavice: “Da znate vrijednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu.”
To je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka koja datira još iz doba starih Egipćana i Hipokrata.

U liječenju i ishrani se koristi njeno sjeme, koje je neizbježan sastojak curryja i drugih začinskih mješavina veoma popularnih u Indiji i na Srednjem Istoku. Ovo sjeme koriste zbog alergija, visokog pritiska, regulisanja šećera u krvi, izbacivanja sekreta iz pluća i sinusa, stimulacije metabolizma itd. Međutim, ukus ove biljke je izrazito orak i opor, pa se na njega trebate navići.
RECEPT: Dvije kašičice sjemenki stavite u 2 dl hladne vode. ZakuHajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mIješanje. Pijte polagano, u malim gutljajima.
Sjeme možete kuHati u kašu ili samljeti u prah (samljeveno u prah je djelotvornije). Uzimajte pola kašičice dva puta dnevno za poboljšanje probave. U svrhu laksativa, pola do jedne male kašičice svježe samljevenih sjemenki razmutite u 2,5 dcl vode i pijte jednom do triput dnevno…

0 komentari:

Objavi komentar