srijeda, 31. kolovoza 2016.

ZA LJUBITELJE SOČNI I KREMASTI KOLAČA OVO JE PRAVI RECEPT


Sastojci
Bijeli biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 žlica ulja
pola praška za pecivo
Tamni biskvit
6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
2 žlice kakaa


1 žlica ulja
1 dl mlijeka
pola praška za pecivo
Preljev biskvita
0,5 l mlijeka
5 žlica šećera
Krema
1 l mlijeka
3 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
1 margarin
I još
500 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade (naribane)

Priprema
1.
Za bijeli dio biskvita umutiti bjelanjke sa šećerom, zatim dodati žlicu ulja, brašno i pola praška za pecivo. Dobivenu smjesu stavljati žlicom u tepsiju u obliku loptica s manjim razmacima.


Za tamni dio najprije izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati mlijeko, žlicu ulja, a zatim brašno izmješano s kakaom i pola praška za pecivo. Tamnu smjesu polako stavljati između bijelih loptica. Ne treba je ravnati jer će se obe smjese izmješati. Tijekom pečenja će se sama poravnati. Peći na 200 C.
Za preljev prokuhati mlijeko sa šećerom. Hladan biskvit preliti toplim preljevom.
Za kremu skuhati puding na litri mlijeka s 10 žlica šećera i ohladiti. Margarin pjenasto izmiksati, zatim ga dodati pudingu i još malo miksati da se sjedini. Kremom premazati biskvit.
Slatko vrhnje izmiksati i premazati preko kreme. I na kraju posuti ribanom čokoladom.
Veličina moje tepsije je 34×40.

0 komentari:

Objavi komentar