petak, 5. kolovoza 2016.

Super jednostavno i brzo jelo sa dosta povrca , kao stvoreno za ove ljetne vrucine


Sastojci 
1 zlica ulja
1 luk
2 reznja cesnjaka
400 g mljevene govedine
2 karote
1-2 zlice taco zacina
500 ml vode


400 ml pasirane rajcice
400 g svjezih rajcica
400 g Zamrznutog kukuruza šećerca Podravka
250 g tjestenine po izboru
sol i papar
200 g ribanog topivog sira

Priprema
1.
Na ulju isdinstaj narezani luk , pa dodaj cesnjak i kada zamirisi dodaj govedinu i kuhaj uz mijesanje dok tekucina ne ispari oko 5 min . Dodaj naribane karote i taco zacin pa kuhaj jos 1-2 min uz mijesanje .
2.


Mjesavini sa mesom dodaj vodu , pasiranu rajcicu , nasjeckane svijeze rajcice i kukuruz . Pusti neka sve ponovo uskuha , smanji vatru , dodaj tjesteninu , sol i papar i nastavi kuhati 8-10 min dok se tjestenina ne skuha .
3.
Gotovo jelo skini sa vatre i cijelu povrsinu pospi sa naribanim sirom . Poklopi i ostavi tako poklopljeno 5-6 min dok se sir ne otopi . Serviraj uz  sezonsku salatu

0 komentari:

Objavi komentar