subota, 6. kolovoza 2016.

recept s istoka za jako fine i spuzvaste palacinke


Sastojci
Tijesto
250g brasna
250g griza
1 jaje

1prasak za pecivo
1 vrecica suhog kvasca
1mala kasikica soli
2male kasikice secera
tople vode za umutiti tjesto

Priprema
1.
Prvo kvasac razmutite sa malo mlake vode.
2.
Brasno ,griz, sol .secer i prasak fino izmjesajte i dodajte jaje i razmuceni kvasac i sa toplom vodom napravite tjesto kao za palacinke.
3.

Tjesto ostavite neka odstoji oko sat vremena ,i prije pecenja promjesajte.
4.
Ugrijte tavu i samo je prvi put premazite sa malo ulja i stavljajte po jednu kutljacu smjese i pecite na laganoj temperaturi samo sa jedne strane ,vidjecete kako se stvaraju mali baloncici i kad je sve suho i ispod fino rumeno onda je gotovo . Pecite dok ne potrosite nadjev.
5.
Istopite malo putera i dodajte meda pa prmazite palacinke ,ili sa mermeladom i nutelom ,kako vec volite.

0 komentari:

Objavi komentar