četvrtak, 4. kolovoza 2016.

PILETINA U UMAKU IZ PEČNICE! SOČNA PILETINA UZ KOJU ODMAH IMATE I FINI UMAK ZA PRILOG.


Iako nisam veliki ljubitelj senfa, ova kombinacija začina sa njim je izvrsna, a meso je poprimilo fine okuse.
SASTOJCI
4-6 kom pilećih bataka ili zabataka
1 žličica Vegete
1/2 žličice slatke crvene paprike
malo papra
dva prstohvata miješanih suhih začina ( timjan, bosiljak, mažuran)

1 žlica (vrhom puna) milerama ili punomasnog kiselog vrhnja
1 žličica senfa
1 žlica maslinovog ulja ( ili suncokretovog)
2 žlice paradajz-sosa
0,5-1 dl tople vode

PRIPREMA
1.
Oprati meso, po želji očistiti od kože i staviti u vatrostalnu posudu s poklopcem.Posipati vegetom, začinima, prema ukusu popapriti, dodati vrhnje, senf i ulje.
2.
Sve dobro promiješati, poklopiti i ostaviti u hladnjaku da odstoji barem pola sata.
3.
Pečnicu dobro ugrijati na 200°C i staviti meso da se peče poklopljeno. Nakon 20 min. dodati paradajz-sos i vode ovisno o količini umaka koju želite ( ja sam dodala 0,5 dl, a dodate li je više predlažem da dodate i još žlicu par.sosa i malo milerama pa nećete morati dodatno vegetiti). Poklopiti i dalje peči još 15-tak minuta, zatim pojačati pečnicu na 230°C i zapeči do kraja ( 10-15 min. da se meso lijepo zažari).

4.
Ako imate više umaka ili vam je prerijedak, možete meso izvaditi i posudu s umakom staviti na plin te kad zavrije, zgusnuti ga 1 žličicom oštrog brašna.
Posluživanje
Možete poslužiti uz rižu, pire krumpir ili njoke...ili na odličan prijedlog macepapucarice, sa domačim širokim rezancima.
Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar