srijeda, 6. srpnja 2016.

JEDNOSTAVAN JEFTIN I BRZ RUČAK KOJI ME ODUŠEVIO: Gnocchi alla romana


Recept je iz jedne stare talijanske kuharice , a ja sam ga danas prvi puta isprobala.....a sigurno ne i zadnji;)
Sastojci
 400ml mlijeka
 400ml vode


125g maslaca
 250g griza
   100g sitno naribanog parmezana
 2 zutanjka
  sol, papar, muskatni orascic

Priprema
Mlijeko, vodu i polovicu maslaca stavite na vatru i pustite da zakuha. Kada zakuha polako dodajte griz uz neprestano mijesanje. Na sasvim laganoj vatri pustite oko 25min i povremeno promjesajte.

 
Nakon 25min stavite u drugu posudu ( jer vam se u ovoj prvoj na dnu stvori korica i kada dodajete ostale sastojke i mijesate, struzete to sa dna posude, a to ne treba biti...zato druga posuda) i dodajte trecinu parmezana i dva zutanjka i ostale zacine po zelji. Dobro promijesajte i uz pomoc dvije zlice radite gnocche ( ustvari izgledaju kao noklice  za juhu ) i stavljajte u podmazanu vatrostalnu posudu.
Posipajte ostatkom parmezana i ostatkom maslaca ( rastopite ga).
Stavite u pecnicu na 200° oko 20 min....dok se lijepo ne zapeku

0 komentari:

Objavi komentar