subota, 2. srpnja 2016.

IDEALAN RUČAK ZA PAR MINUTA!!! DJECA GA NAPROSTO OBOŽAVAJU… PROBAJTE I VI


Sastojci:
    400 ml mlake vode
    2 ½ kašike ulja
    2 ½ kašikice soli
    800 gr brašna
    2 ½ kašikice suvog kvasca

    250 gr gaude
2 manje kisele pavlake
    400 gr šunke za pizzu
    kečap
    origano, bosiljak, nana za posipanje
    margarin za premazivanje

Priprema:
    Pomešati brašno sa solju, dodati u to suvi kvasac i pomešati, naliti mlakom vodom i u nju sipati ulje. Dobro izmešati, te umesiti u glatko testo i ostaviti poklopljeno streč folijom negde na toplo mesto da testo naraste (nekih satićak vremena).
    Naraslo testo podeliti na desetak jufkica i oblikovati ih u loptice. Loptice možete takodje pokriti streč folijom, da se ne suše.

Na brašnom posutoj podlozi razvijati svaku lopticu u krug, premazati ga po sredini kiselom pavlakom, rasporediti na jednu polovinu šunku, preliti je kečapom, posuti origanom, bosiljkom i nanom, te od gore još posuti narendanom gaudom (ili nekim drugim tvrdim sirom).
 Rubove kruga premazati vodom, kako bi se bolje zalepili. Preklopiti, te pritisnuti krajeve da se zalepe. Tako poklopljeno testo, ponovo premazati po ivicama, te ih uvijati u spiralu (a ovo i ne morate, samo lepše izgleda).
    Pripremljene calzone slažite u tepsiju na papir za pečenje, ivice premažite mekim margarinom iz kutije, možete malo i od gore na calzone.
    Pecite ih na 240°C nekih petnaestak minuta, tj. dok ne porumene. I to je to, spremni su za klopu ili za polazak na put :) Fil možete menjati po želji, dodati ili oduzeti sastojke, no, ovo je kao ideja, malo za promenu kada se negde putuje. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar